Miért érdemes az albérletre is biztosítást kötni?

Albérletre is kössön otthonbiztosítást!Saját otthon vásárlás esetén az első és legfontosabb tennivalóink közé tartozik, hogy lakásbiztosítást kötünk. Mi történik akkor, ha nem saját lakásba, hanem albérletbe költözünk vagy esetleg mi magunk adjuk ki az ingatlanunkat? Sokszor nem biztos, hogy eszünkbe jut a biztosítás, pedig ez sokkal fontosabb, mint az elsőre hinnénk. Eláruljuk, miért.

Tulajdonosként minden esetben érdemes az ingatlanunkat és a benne található berendezéseket (ingóságainkat) biztosítani. Amennyiben kiadjuk a lakást, tájékoztassuk az albérlőnket arról, hogy a lakásra van biztosítás kötve, tehát ha bármi történik az ingatlannal, akkor az fedezet alatt áll. Hívjuk fel az albérlőnk figyelmét arra a tényre, hogy ez nem jelenti azt, hogy az ő értékei (ingóságai) is fedezet alatt állnak. Erre érdemes neki külön biztosítást kötni, hiszen van lehetősége külön, kizárólag a saját tárgyait, használati vagy műszaki cikkeit fedezetbe vonni. 

Többnyire a tulajdonos feladata a lakásbiztosítás megkötése és fizetése, de ha bútorozatlan albérletbe költözünk és a bérbeadó nem kötött ingóságokra is vonatkozó biztosítást, ezt albérlőként fontos megtennünk. Betörés vagy vízkár esetén is sokat számít, ha kötöttünk értékeinkre biztosítást. 

Tulajdonosként gondoljuk át, hogy az ingatlant bútorozatlanul vagy teljes felszereléssel együtt szeretnénk bérbe adni: előbbi esetében elég magára az ingatlanra biztosítást kötnünk, utóbbiban pedig az ingóságokra is. 

Egy vihartól károsodott redőny vagy betört ablak, egy meghibásodott mosógép miatti beázás, esetleg elektromos zárlat sok bosszúságot tud okozni a tulajdonos-bérlő viszonyban. Ha viszont mindkét fél rendelkezik az értékeiket védő biztosítással, akkor sokkal gördülékenyebben és kevesebb kihívással telhet majd a szerződött időszak. 

Ha még bizonytalan, hogy érdemes-e az otthonára vagy albérletére otthonbiztosítást kötni, akkor ne várjon tovább. Védje otthonát és kössön biztosítást. Hasonlítsa össze a biztosítók díjait: https://www.eurorisk.hu/biztositasok/lakasbiztositas



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft