Óvja meg a garázsban tárolt értékeit a megfelelő lakásbiztosítással

Óvja meg a garázsban tárolt értékeit a megfelelő lakásbiztosítással!Sokszor előfordul, hogy egy ügyfél káreset bekövetkezésekor szembesül azzal, hogy nem volt eléggé körültekintő és kellően gondos az értéktárgyait illetően. Persze az ember nem lehet minden pillanatban teljes mértékig elővigyázatos, de hozhat olyan döntéseket, amelyek által értékei biztonságba kerülhetnek.

Sokan tárolunk a garázsban számos ingóságot és értéket. Ilyen lehet a gépkocsink, motorkerékpárunk, kerékpárunk, a drága horgászfelszerelésünk, kerti gépek vagy kerti bútorok is, amiket bepakoltunk a hideg idő elől a garázsba. Éppen ezért egy nem várt vihar, beázás vagy betöréses lopás jelentős anyagi kárral járhat, még akkor is, ha az autónk épp nincs a garázsban. 

Érdemes a melléképületekben tárolt értékeket is biztonságban tudni 

Elsősorban előzzük meg a betöréses lopás lehetőségét. A garázs, a fészer, a kerti tároló mindig jó célpontnak tűnhet a betörők számára, hiszen kevésbé védett épületekről, vagy épületrészekről van szó, ahová nem annyira kockázatos behatolni, mint egy lakóházba. Fontos a megfelelő nyílászárók kiválasztása, valamint azok jó minőségű zárral vagy akár ráccsal történő ellátása. A tolvajokat távol tarthatja egy mozgásérzékelő lámpa, egy riasztó vagy egy kamera is, melyeket érdemes felszerelni a helyiségbe vagy a garázs bejárata fölé.

Figyeljünk a megfelelő szigetelésre, hogy a szélsőséges időjárással szemben is védekezni tudjunk. A fagy, a hőség, a hirtelen jött sok csapadék, vagy szélvihar jelentős károkat okozhat a melléképületekben is. Ha van lehetőségünk, érdemes utólag is szigetelni a falakat, lábazatokat és a tetőteret is. Az elemi károk minden évszakban megkeseríthetik életünket, ha nem készülünk fel rájuk.

Ne maradjunk lakásbiztosítás nélkül! Sokféleképpen tehetjük biztonságosabbá környezetünket, de egy jól megválasztott lakásbiztosítással nemcsak otthonunkat, hanem garázsunkat, valamint a benne tárolt ingóságainkat is biztonságban tudhatjuk. A garázs a legtöbb esetben melléképületnek minősül, amit biztosításkötésnél, vagyis már a díjkalkuláció során jeleznünk kell. A következő lépésben kell kiválasztanunk, hogy a garázs különálló épület vagy a lakóingatlannal egybeépített. Egyes biztosítók csak a különálló épületeket tekintik melléképületnek, de ez társaságonként változik, így érdemes utána nézni a részleteknek. 

Ha eddig bizonytalan volt, hogy érdemes-e az otthonára és az ingóságaira  biztosítást kötni, akkor ne várjon tovább. Védje otthonát és kössön lakásbiztosítást. Hasonlítsa össze a biztosítók díjait kalkulátorunk segítségével:

https://www.eurorisk.hu/biztositasok/lakasbiztositas



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft